Meghívó a Szentiváni rét kezelési tervéről szóló közvitára

afismic
A Kolozs Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság és az Apáthy István Egyesület közvitára hívja az érintetteket a Szentiváni rét (ROSCI0356) Kolozs megyei védett terület kezelési tervével kapcsolatban február 6-án, pénteken 10.00 órától a kolozsvári Napoca hotel Fórum termébe.

A kezelési terv közvitára bocsátott verziója letölthető innen. A terv a közvita után nyer végleges formát, ezért is fontos, hogy minden érintett fél jelen legyen és kifejtse véleményét a dokumentummal kapcsolatban. Ezt követően a terv véglegesített verziója a Környezetvédelmi Minisztériumhoz kerül, engedélyeztetés céljából.

A Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének háttérintézményeként működő Apáthy István Egyesület egy uniós pályázat keretében összesen három Kolozs megyei Natura 2000-es terület kezelési tervét készítteti el. A projekt címe: A kolozsvári Bükk-Malomvölgy (ROSCI0074), Szentiváni rét (ROSCI0356) és a Kis-Szamos (ROSCI0394) közösségi jelentőségű területek integrált kezelési terveinek kidolgozása.

Az egyesületeket, intézményeket képviselő résztvevők visszajelzését február 3-án 16 óráig várjuk faxon (0364819110), telefonon (0744653303) vagy emailben a julia.dezso@agendasetting.ro címen. Az esemény szervezője az Agenda Setting SRL.

A február 6-i közvita munkaprogramja:

09.45 – 10.00 A résztvevők érkezése, regisztráció, kávé, tea
10.00 – 10.15 Bevezetés: a találkozó célja, a résztvevők és a program ismertetése, a projekt rövid bemutatása
10.15 – 10.45 A kezelési terv munkaverziójának bemutatása
10.45 – 12.45 Vita, javaslatok, megjegyzések
12.45 – 13.00 A találkozó lezárása: következtetések, kiértékelés

Meghívott intézmények:

A védett terület gondnoka: a Kolozs Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság

Helyi közigazgatási egységek: Kolozsvár város urbanisztikai és építészeti irodája, valamint környezetvédelmi irodája, illetve a kisbácsi polgármesteri hivatal

Más intézmények, egyesületek: Kolozs Megyei Tanács, Országos Környezetvédelmi Őrség Kolozs Megyei Biztosa, a Kolozs Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA), a Kolozs Megyei Csendőr-felügyelőség, a kolozsvári Területi Erdészeti és Vadászati Felügyelőség, a kolozsvári és tordai erdészetek, a BBTE Biológia és Geológia Kara, a BBTE Környezettudományi Kara, a Sapientia Környezettudományi Kara, a Román Madártani Egyesület, a Román Lepkészegyesület, Kisbács község oktatási intézményei, a Natura Transilvaniei Egyesület, a Zöld Erdély Egyesület, a BBTE Állattani Múzeuma, Egyetemisták a Természetért (Organizația Studenților pentru Natură), a kolozsvári “Ecouri verzi” egyesület, a Green&Wild Egyesület, a “Napoca” Kerékpárosklub (CCN), a “Clujul Pedalează” Sportklub, a KMDSZ Biológia-Ökológia Szakosztály (BÖSZ), a helyi egyházak stb. és mindazok, akiket civil szervezetként vagy magánszemélyként érdekel a természetvédelmi területek, védett fajok sorsa.

A román nyelvű meghívó innen letölthető: Invitatie consultare publica Apathy_6 febr 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s