Kedves biológiatanárok! Meghívás kerekasztalra

Egy kerekasztal-megbeszélésre szeretnénk önöket meghívni az Apáthy István Egyesület nevében, annak apropóján, hogy az Egyesületünk által működtetett Kolozs megyei természetvédelmi projekt tevékenységeibe iskolákat, tanulókat is szeretnénk bevonni a következő két évben.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének háttérintézményeként működő Apáthy István Egyesület egy nemrég megnyert, uniós forrásból támogatott pályázatnak köszönhetően három Kolozs megyei Natura 2000-es terület kezelési tervét készítteti el. A projekt címe: A Kolozsvári Bükk-Malomvölgy (ROSCI0074), a Szentiváni rét (ROSCI0356) és a Kis-Szamos (ROSCI0394) közösségi jelentőségű területek integrált kezelési terveinek kidolgozása. A projekt egyik fontos célja, hogy e három terület vonzáskörzetében élők figyelmét felhívja a veszélyeztetett élőhelyek és fajok védelmének, a biodiverzitás és a természeti örökség megőrzésének fontosságára.

A gyerekek bevonását nagyon fontosnak tartjuk ezekbe a tevékenységekbe. Számos Kolozs megyei iskolában készülünk bemutatni ezeket a védett területeket és fajokat, ugyanakkor az igények és lehetőségek függvényében tematikus napokat is szerveznénk, amelyek keretében szakembereink interaktív foglalkozásokat tartanak majd az érdeklődő diákoknak. Minden részt vevő tanulónak egy pólót, egy katalógust és egy brosúrát is ajándékozunk. (Első, „Védett szomszédaink” című katalógusunkat innen letölthetik – ebben színes fotók és rövid, közérthető leírások mutatják be a három terület 18 célfaját). Célcsoportunk: 5-8. és 9-12. osztályos tanulók.

Kérjük, vegyenek részt egy ötletelős kerekasztal-megbeszélésen, ahol közösen kitalálhatjuk, hogyan hozhatjuk közelebb a gyerekekhez „védett szomszédainkat”, milyen foglalkozások, tevékenységek, versenyek szólítanák meg leginkább ezt a korosztályt. Szeretnénk, ha ez a tervezett ismeretterjesztő tevékenység nem merülne ki annyiban, hogy tartunk egy 20 perces bemutatót, majd a gyerekek megkapják a standard csomagot. Ehhez kérjük az önök segítségét!

Helyszín: Iskola Alapítvány, konferenciaterem, Kolozsvár, Sólyom utca 24A.
Időpont: 2013. november 22., 18.00 óra.
Részvételi szándékukat kérem nekem jelezzék emailben vagy telefonon: 0742 485183
A projektről részletesen olvashatnak ezen a weboldalon: natura2000clujkolozsvar.com

Tisztelettel,

Nagy H. Beáta
Apáthy István Egyesület, Kolozsvár

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s